Zaev tërheq propozimin për të qenë ministër i Financave

Zaev tërheq propozimin për të qenë ministër i Financave

Kryeministri Zoran Zaev ka tërhequr propozimin e tij për të qenë ministër i Financave.

“Kushtetuta dhe Ligji për Qeverinë lejojnë që kryeministri të jetë edhe ministër, por pasi që janë hapur dilema dhe debati publik, duhet të dëgjojmë Komisionin shtetëror për parandalimin e korrupsionit, opozitën dhe ekspertët në publik”, tha Zaev dhe shtoi se ky propozim do të tërhiqet nga rendi i ditës. Në Kuvend megjithatë po vazhdon debati për ndryshimet qeveritare, ku opozita ka akuzuar për dështime të qeverisjes së Zaevit. Kryeministri ka propozuar ndërrimin e 6 ministrave, por edhe ndryshime në nivelet e tjera të qeverisë. /IBNA